Експерти розповіли, коли краще обприскувати картоплю від колорадського жука

Найбільший ефект від застосування інсектицидів досягається при обприскуванні кущів картоплі на етапі утворення 1-2 стадії личинок колорадського жука, коли вони ще не розповзлися по всій рослині. Якщо личинки перейшли на 2-3 стадію, кількість робочого розчину інсектициду збільшується, пише Аптека садівника.

Загалом, необхідно рівномірно покривати рослину розчином, щоб забезпечити швидку загибель шкідників.

Для захисту картоплі від популяції колорадського жука на різних стадіях розвитку можна використовувати  інсектицид «АТО Жук». Витрата цього препарату —  1-1,5 мл на 3 л води для обробки однієї сотки. 

«Завдяки наявності власного лабораторного комплексу у виробника препарату UKRAVIT SCIENCE PARK у результаті досліджень компанія створила інсектицид «АТО Жук». Доведена безумовна ефективність засобу в знищенні небезпечних садових і городніх шкідників. Колорадський жук та інші листогризучі комахи гинуть при обробці інсектицидом», — ідеться в повідомленні компанії.

Основу засобу складають речовини:

  • 250 г/л тіаметоксаму забезпечують проникнення препарату в інші частини рослини, на які не потрапив робочий розчин. У шкідника, який поїдає оброблену рослину або стикається з нею, порушується цикл харчування. В результаті жук гине від голоду.
  • 80 г/л лямбда-цигалотрину викликають сильний стрес у шкідників, що супроводжується судомами, паралічем, а потім смертю.
  • 15 г/л альфа-циперметрину сприяють повній відмові нервової системи жука, що приводить до загибелі.

Сполучене в одному препараті у вигляді суспензії діючих речовин призводить до практично миттєвого ефекту: шкідник гине майже одразу після закінчення обробки при температурі навколишнього повітря вище 22 °C. Допускається максимальна кількість застосування препарату не більше 2 разів за сезон. Термін дії АТО Жук поширюється на 14-21 день. При цьому опади не зменшують ефективність засобу.

Інсектицид випускається у фасуванні по 15, 75, 500 мл.

Інсектицид «АТО Жук» рекомендується готувати перед використанням, так як при зберіганні знижується його ефективність. Обробка рослин проводиться в безвітряну погоду вранці або ввечері. Виробник рекомендує поєднати обробку з фунгіцидом «Цілитель».

Слід вжити заходів особистої безпеки.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.