У Полтаві планують створити комунальне тепличне підприємство

У Полтаві планують відродити тепличне підприємство. У межах ініціативи планують відновлення теплиці, яку не використовували понад 20 років. 

Про це повідомляє видання Зміст.

Відновлення теплиці вирішили необхідним, щоб міський сад-город працював цілий рік, а не лише в сезон. Там зберігся фундамент, тому проект назвали капітальним ремонтом.

«Ідея, яку ми розглядаємо з облаштування саду — це не тільки відкриті грядки у сезонний період. Ми хочемо вирощувати рослини й овочі в теплицях, як в капітальній споруді, тому вирішили відремонтувати теплицю в хащах. Маємо інвестиційний проект, грантові кошти, які на це направлять. Це залучені гроші в рамках Міжнародної технічної допомоги»,  — коментує Тетяна Татарінова, директорка ІРМ.

Також Тетяна Татаріна каже, що в умовах війни сад-город став актуальним, бо має на меті закривати частину продовольчих потреб переселенців. Цьогоріч планують облаштувати грядки, щоб наступного року повноцінно їх використовувати.

Також є ще кілька напрямків, в яких ІРМ планує розвивати міський сад:

  • як дослідницьку лабораторію для школярів та студентів
  • як теплично-городній простір для вирощування зелені, овочів та фруктів для ВПО
  • як простір для адаптації/соціальної інтеграції молоді з інвалідністю
  • як багатофункціональний відкритий майданчик з оранжереєю та зимовим садом — для вирощування різних рослин
  • як простір для міського городництва із застосуванням природоорієнтованих рішень — з майданчиком для заходів.

Проект реалізують на місці покинутих теплиць тодішнього «Зеленбуду», які створювали у довоєнний період. Останні 30 років на цьому місці є тільки хащі, а між деревами можна побачити залишки теплиць які не використовують. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.