02 квітня Сад-город

Яма для троянди має бути за розміром коріння

При посадці троянд, не можна згинати коріння рослини. Їх треба вільно розкласти в ямці, а саджанці тримати на такій висоті, щоб місце щеплення було 6 см під поверхнею землі. Потім яму на дві третини глибини необхідно заповнити землею, ущільнити її, щоб вона добре прилягла до коріння, і полити рослину.

Про це пише Zhurnal. 

На дно ями для кращого дренажу бажано насипати гравію. Розміщують саджанець троянди у ямці та починають засипати землею, обережно ущільнюючі кожен шар. Можна полити саджанець між шарами землі, зачекати поки вода повністю вбереться, а потім засипати наступним шаром. 

Необхідно запам’ятати кілька важливих моментів:

  • місце окуліровки (щеплення) повинно бути сховане від сонячного проміння, тому необхідно нагорнути невелику гірку землі на основи пагонів після посадки
  • після поливу грунт із рослиною дещо просяде, враховуйте це, вибираючи глибину посадки троянди

Для троянд ідеальним вважається слабокислий грунт (pH 5,5-6,5). З допомогою торфу можна змінювати рівень рН. 

По темі: Експерти розповіли, як визначити кислотність грунту вдома.

«Торф має кислий рівень рН, і якщо у саду лужний грунт, то, додаючи 2 частини торфу в земляну суміш, можна злегка підкислити грунт», — кажуть експерти. 

Так як троянди люблять легкі родючі грунти, суглинок з великою кількістю органіки підійде їм найбільше. У піщаний грунт додають компост, дернову землю та глину, тому що сам по собі пісок досить бідний, сильно промерзає, а поживні речовини з нього швидко вимиваються водою.

Читайте також: