Законопроєкт про заборону УПЦ московського патріархату відкладуть до липня — ЗМІ

Розгляд законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов’язаних з РФ, можуть відкласти до липня. Наразі депутати продовжують збирати підписи “за” голосування в другому читанні законопроєкту про заборону релігійних організацій, пов’язаних з росією, повідомляє Суспільне.

На погоджувальній раді парламентарі дійшли домовленості, як тільки зберуть 226 підписів «за» — законопроєкт винесуть на голосування.

За словами нардепа Миколи Княжицького, фракція «Європейська Солідарність» станом на 23 травня зібрала 120 підписів «за».

«Суть в тому, що всі фракції, крім колишнього ОПЗЖ — за. Більшість «Слуг народу» — за. Значна частина «Слуг народу» проти. Це адепти московської церкви. Але колишні ОПЗЖ шантажують більшість «Слуг народу», щоб вони не виносили це. Бо вони тоді не будуть голосувати за інші закони, які ми не підтримуємо, а їм треба провести», — розповів Княжицький.

Він додав, що розраховує, що все ж зможуть переконати представників монобільшості проголосувати за цей законопроєкт.

Як розповіла представниця фракції «Слуги Народу» Євгенія Кравчук, її фракція теж збирає підписи депутатів, формуючи свій список «за». Кравчук сказала, не може повідомити точної кількості зібраних голосів, але припускає, що процес збору підписів найближчим часом не завершиться.

Говорячи про загальну кількість зібраних підписів депутатами різних фракцій, Кравчук сказала, що вже точно є більше, ніж 150 підписів.

Восени 2023 року Верховна рада України проголосувала за заборону релігійних організацій, які пов’язані з росією. Депутати підтримали законопроєкт, але поки — у першому читанні, тож на нього ще чекають правки та додаткове голосування.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.