Священник із Львівщини збирає десятки дронів для військових

На Львівщині священик УГКЦ Отець Михайло спільно з волонтерами збирає дрони для військовослужбовців. Станом на сьогодні на їхньому рахунку вже 63 літальні апарати, а 25 із них — вже на фронті допомагають нашим бійцям. 

Про це розповідає Релігійно-інформаційна служба.

Отець Михайло активно долучається до допомоги нашим Захисникам та Захисницям ще з 2014 року. Він є головою громадської організації «Апостольська Чота». Вона була створена ще в перші роки війни. Нині чисельність учасників організації налічує 300 осіб.

«Коли почалась анексія Криму та східних терен України, ми тут, на місці, підключались до допомоги, адже ситуація була критичною. Ми збирали одяг, теплі зимові речі, харчування та передавали туди. Долучались до допомоги, як могли», — пригадує священнослужитель.

Згодом він та місцеві волонтери вирішили самостійно доставляти допомогу бійцям на фронт. З того моменту і до сьогодні вони їздять по всій лінії фронту для того, щоб усі посилки прибули до військових персонально у руки.

Священик каже, що така ідея збирати дрони виникла після чергової поїздки на фронт. Деталі на перші дрони волонтери замовляли на китайських сайтах, однак через складну логістику, решту дронів робили з комплектуючих, які закупили в Україні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.