Стало відомо, скільки УПЦ мала у користуванні українських споруд

Станом на 1 січня 2022 року релігійні організації, які входять до об'єднання Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП), мали 1409 споруд у користуванні та 4312 споруд у власності по Україні.

Про це повідомляє Hromadske.ua. 

«В Державній службі України з етнополітики та свободи совісті повідомили, дані взяті з їхнього ж звіту, який стосується забезпеченості церков і релігійних організацій України культовими будівлями та приміщеннями, пристосованими під молитовні», — ідеться у повідомленні.

Зазначається, У власності УПЦ МП можуть бути будівлі, предмети культу, об’єкти виробничого, соціального і добродійного призначення, транспорт, кошти та інше майно, необхідне для забезпечення їх діяльності.

Релігійні організації мають право власності на майно, придбане або створене ними завдяки власним коштам, пожертвуване громадянами, організаціями або передане державою, а також придбане на інших підставах, передбачених законом.

Також, відповідно до законодавства, релігійні організації мають право засновувати й утримувати вільно доступні місця богослужінь або релігійних зібрань, а також місця, шановані в тій чи іншій релігії (місця паломництва).

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.