На Рівненщині пройде засідання Всеукраїнської ради церков

Уперше в історії Рівненщини в області відбудеться виїзне засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, інформує Вінницька ОДА.

«Мав честь запросити духовенство на Рівненщину. Всеукраїнська Рада Церков об’єднує понад 95% релігійного середовища України. Переконаний, що діалог між владою та релігійними організаціями сприяє вирішенню багатьох проблем. А збереження міжконфесійного миру на Рівненщині є одним з наших пріоритетів», — повідомив Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА.

Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) утворено наприкінці 1996 року як міжконфесійну інституцію. Її метою є об'єднання зусиль конфесій у справі духовного відродження України та координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами, а також участь у розробленні проєктів нормативних актів із питань державно-конфесійних відносин та здійснення комплексних заходів доброчинного характеру.

Станом на червень 2021 року до складу ВРЦіРО входять 15 церков і релігійних організацій та 1 міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римсько-католицька, протестантські та євангельські церкви, а також іудейське та мусульманське релігійні об'єднання.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.