Податкові інспекції мають залишитися в громадах — АМУ

Скорочення мережі податкових інспекцій та підрозділів з обслуговування платників податків в громадах суперечить політиці, яка напрацьовується спільно з Асоціацією міст України в Парламенті та Уряді. Такі дії негативно вплинуть на якість обслуговування мешканців громад.

Про це наголосила у зверненні до Прем'єр-міністра України Асоціація міст України.

Асоціація міст України застерігає від закриття центрів обслуговування платників податків, адже це може призвести до втрати мережі центрів надання базових послуг, ускладнення сплати податків юридичними та фізичними особами, нівелювання зусиль з наближення послуг до людей, запроваджених реформою з децентралізації.

«Закриття державних податкових інспекцій та підрозділів з обслуговування платників податків (далі ДПІ) в той час, коли гостро стоїть питання по забезпеченню надходжень до державного та місцевих бюджетів, відбувається значна міграція платників податків через військові дії, призведе до збільшення втрат бюджетів всіх рівнів через недостатнє адміністрування», — ідеться у повідомленні. 

В Асоціації міст зауважили, закриття ДПІ ускладнить не тільки отримання послуг мешканцями, але й сплату податків платниками податків юридичними та фізичними особами.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.