Працівників садівництва та овочівництва необхідно бронювати — Мінагрополітики

Обласні військові адміністрації мають переглянути критерії бронювання працівників, таким чином щоб робітники навіть невеликих, але важливих для забезпечення продбезпеки підприємств, мали можливість бронювати своїх працівників. Особливої уваги потребують галузі садівництва, овочівництва та картоплярства. 

На цьому наголосив Ігор Віштак, директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Відповідні профільні асоціації наголошують у своїх зверненнях, що не всі ОВА максимально врахували можливість бронювати працівників галузей садівництва, овочівництва та картоплярства. Зараз суб’єкти господарювання забезпечують вітчизняний ринок своєю продукцією, і ми повинні сприяти, щоб їхні працівники отримали бронювання», — каже посадовець. 

Також Ігор Віштак наголосив, раніше близько 70% продукції овочівництва  вирощували на півдні України. Сьогодні частина цього бізнесу знищена, деякі підприємства релоковані. Що вплинуло на ціни на внутрішньому ринку. Зараз суб’єкти господарювання забезпечують вітчизняний ринок своєю продукцією, і необхідно сприяти, щоб їхні працівники отримали бронювання. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.