В Україні запрацювали нові правила бронювання працівників

Постанова Кабміну №555 вступила в дію з 17 травня. Документ містить зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану. Головна зміна — під бронювання підпадають працівники, що входять до складу аварійно-відновлювальних бригад підприємств, що забезпечують роботу електронних комунікаційних мереж у період знеструмлень.

Військовозобов'язані технічні працівники, що здійснюють роботи з аварійного відновлення мереж електронних комунікацій на територіях Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей, які визначені Мінцифри критично важливими для функціонування економіки в особливий період у сфері цифровізації, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності включені у список бронювання.

«Також бронювання отримують підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб військових формувань (крім Збройних Сил)», — йдеться у постанові 555. 

Працівники критично важливих підприємств ПЕК та ІТ будуть бронюватися без обмежень. Такі підприємства подають список до центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво такими військовими формуваннями, і до СБУ, в інтересах яких вони здійснюють виробництво товарів, виконують роботи, надають послуги, або до Мінстратегпрому, або Мінцифри.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.