Уряд підвищив оклади посадовим особам місцевого самоврядування

В Україні збільшили розміри посадових окладів посадовим особам місцевого самоврядування — мінімальний розмір посадового окладу спеціаліста встановлено на рівні 7100 гривень, інші посадові оклади підвищено на 35%, повідомили на порталі Децентралізація.

У вівторок 30 квітня 2024 року Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», повідомляє Асоціація міст України.

«Цією постановою врегульовано питання строку (моменту) встановлення надбавки за вислугу років посадовим особам місцевого самоврядування у разі зміни її розміру», — йдеться у повідомленні. 

Ці зміни спрямовані на усунення диспропорцій посадових окладів посадових осіб місцевого самоврядування порівняно з посадовими окладами державних службовців та мінімальною заробітною платою, зазначають в Асоціації міст України.

Востаннє такі зміни проводили 3 серпня 2021 року. 

Крім вказаних змін, постанова рекомендує органам місцевого самоврядування на час воєнного стану здійснювати преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування в розмірі, що не перевищує 100% посадового окладу, та рекомендує керівникам органів місцевого самоврядування здійснювати виконання зазначеної постанови виключно у межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах відповідних органів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.