Уряд затвердив суму компенсацій громадам за військове ПДФО

На засіданні Уряду 22 грудня затверджено спрямувати 175 млн грн для компенсації 192 місцевим бюджетам недонадходження ПДФО (не враховуючи військовий ПДФО) у порівнянні з минулим роком для забезпечення видатків територіальних громад.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Уряд затвердив розподіл обсягу додаткової дотації з державного бюджету 235 місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування за ІV квартал 2023 року у розмірі понад 1,3 млрд грн, з яких 1,14 млрд грн для компенсації 43 місцевим громадам, які зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф.

З урахуванням цього розподілу у 2023 році органи місцевого самоврядування  отримали 17,2 млрд грн додаткової дотації для виконання своїх повноважень.

Раніше Zemliak.com повідомляв, у зв’язку із зарахуванням з 1 жовтня «військового» ПДФО до державного бюджету заплановані зміни до Порядку та умов надання додаткової дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.