Рибна ферма почала вирощувати мух на корм рибам

Через повномасштабне вторгнення значно подорожчали закордонні корми для рибних ферм. З метою поліпшення розведення риб, ферма Catfish from Pavlysh («Сом з Павлиша») по вирощуванню кларієвого сома, запровадила власну технологію промислового вирощування личинок комахи під назвою «чорна львинка» та виготовлення білкового концентрату з неї.

Про це інформує Департамент агропромислового розвитку Кіровоградської облдержадміністрації.

«З'явилися перебої у доставці корму для риб. У зв’язку з цим підвищилась собівартість вирощеної рибної продукції. Для вирішення проблеми із забезпечення риби кормами, було відкрито новий напрям у роботі ферми», — кажуть на фермі.

«Чорна львинка» — це теплолюбна муха, одна з найбільш корисних двокрилих комах у світі. Ця комаха дає корм і може виступати як біологічний асенізатор у переробці відходів в тому числі від птахів та свиней, даючи безцінний для вирощування рослин субстрат зоогумус — аналог біогумуса. 

«Зоогумус — дешеве та дуже поживне для рослин органічне добриво, яке використовується в аграрному бізнесі та тепличних господарствах. А ще в результаті життєдіяльності личинок виділяється тепло», — кажуть фермери.

У рибництві личинкою «чорної львинки» годують рибу, раків та креветок. При цьому темп зростання гідробіонтів збільшується на 15-25%.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.