В Україні створили довідник із запобігання корупції

Чимало випадків, коли в органах місцевого самоврядування антикорупційні програми вже не є актуальними та потребують змін. З метою оновлення експерти розробили довідник із запобігання корупції в ОМС, повідомляє Укрінформ.

«Мета посібника — у простій та доступній формі роз'яснити роль, завдання і функції антикорупційних уповноважених ОМС, надати практичні рекомендації щодо розроблення й організації заходів із запобігання корупційним та пов'язаним з корупцією правопорушеннями в ОМС, допомогти посадовим особам місцевого самоврядування дотримуватися антикорупційного законодавства», — наголосив директор з наукового розвитку ЦППР Микола Хавронюк.

Нині цей довідник готується до друку. Згодом його поширять серед ОМС.

Експерти вважають, що ефективна реалізація антикорупційної політики в органах місцевого самоврядування значно актуалізується у зв’язку з необхідністю розв'язання проблем, пов’язаних з війною та післявоєнним відновленням регіонів України. 

Це підтверджують й результати соціологічних опитувань, проведених протягом останнього року, згідно з якими корупція, поряд з війною, є найбільшою проблемою в державі.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.