В селі Сунки планують створили військове стрільбище

Поблизу села Сунки, що входить до Березняківської сільської ради на Черкащині, мають намір збудувати військове стрільбище. 

Місцеві жителі заявили, що полігон ніби розташований за 500 м від найближчих будинків, а це у свою чергу створює небезпеку для місцевих.

Про це повідомляє обласне видання Вікна.

Як повідомляється, один із військових підрозділів звернувся до місцевої влади із проханням надати земельну ділянку. Щоб це зробити по закону, місцева влада організувала громадські слухання.

«Військове стрільбище планують зробити на місці урочища Ялівцеве, де свого часу виявили велике поселення «черняхівської» культури. Поява стрілецького тиру призведе до знищення сакрального місця і зрізання усіх зелений насаджень»,  — переконаний смілянський краєзнавець Сергій Тимофієв.

Натомість представники військового формування запевнили, що стрільба вестиметься у протилежний бік від населеного пункту, а висота пагорбів дозволяє організувати безпечну зону.

Під час громадських слухань вирішили, що затвердження детального плану створення полігону розглядатимуть на сесії Березняківської громади, куди планують запросити військових та жителів, яких напряму стосується цей полігон.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.