Рух ЧЕСНО порахував, скільки місцевих депутатів пішли до ЗСУ

Станом на серпень 2023 року понад 600 депутатів місцевого рівня від ключових партій в Україні пішли служити до армії, щоб протистояти російській навалі.

Про це свідчать результати дослідження Руху ЧЕСНО.

Так, «Радикальна партія» має найбільший відсоток депутатів-фронтовиків на місцевому рівні. На другому місці «Свобода», а на третьому — «Європейська Солідарність».

«Найбільший відсоток депутатів-фронтовиків на місцевому рівні має «Радикальна партія» (22 військовослужбовці з-поміж 71 обранця, що становить 31% від загальної кількості депутатів рад, які досліджуються), на другому місці — «Свобода» (102 із 402 депутатів, — це 25,6%), а на третьому — «Європейська Солідарність» (служать 328 обранців, або 13,7% місцевих депутатів)», — повідомили у дослідженні. 

Як пвідомляється, у « Пропозиції» на фронті перебуває 28 депутатів, що складає 11,1% від загальної кількості місцевих депутатів.

По темі: Мер-артилерист Андрій Старух: Нашу бойову машину Град жартома називають Порш Пана Мера

Партія «УДАР» Віталія Кличка серед 120 місцевих налічує 10 депутатів, які проходять військову службу, що становить 8,3% від їхньої загальної кількості. 

«Щодо партії «Батьківщина», то на цих рівнях місцевого самоврядування 1597 депутатів, і 103 із них проходять військову службу. У відсотковому співвідношенні з Батьківщини пішли на службу 6,4% депутатів місцевих рад», — повідомили активісти.

У партії «За майбутнє» 48 депутатів перебуває на фронті, що складає 5,4% від загальної кількості депутатів рівня міських, обласних і районних рад.

До уваги бралися дані партій щодо депутатів місцевих рад міст, областей і районів, які взяли до рук зброю під час повномасштабного вторгнення.
Рух «Чесно» зазначає, що провладна партія «Слуга народу» не надала дані за 2023 рік та порадила активістам змінити підхід у розрахунках і «належно використовувати кошти донорів».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.