На Львівщині масово закривають села на карантин через сказ диких тварин

В середу 23 серпня 2023 року у Дрогобичі на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії вирішили ввести карантин у селі Вороблевичі та його 5-ти кілометровій зоні через сказ тварин.

В одному з господарств стався напад куниці на людину, після чого в лабораторії підтвердили сказ у тварини.

Про це повідомили у Дрогобицькій РВА.

«Повідомляється, 18 серпня у селі Вороблевичі куниця проникла на подвір’я місцевих господарів, напала на свійську тварину та вкусила господиню. Згодом у лабораторії у куниці підтвердили захворювання на сказ. Відтак, у селах Вороблевичі, Хатки та Михайлевичі запровадили карантин на 3 місяці. Профільні служби вживають передбачені заходи із запобігання поширювання захворюванню», — ідеться у повідомленні.

Також повідомляється, минулого тижня ввели карантин на два місяці в інших населених пунктах Дрогобицького району: в селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні: села Брониця, Бистриця, Долішній Лужок. 

Причиною цього стало те, що 10 серпня, мешканець села Брониця Дрогобицької громади впіймав в полі борсука та відвіз його в село Новошичі. Там власник одного із домогосподарств розмістив його у вольєрі, під час намагання обробити тварину протипаразитним препаратом, остання вкусила сина власника, а самого власника подряпала. Через день тварина загинула.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.