Після здешевшення ціна на огірки знову зросте

На початку серпня фермери з Херсонщини скаржилися, що закупівельники відмовлялися купувати огірки навіть за ціною 1 грн/кг. Через це декі фермери згодовують огірки вівцям. Лише кілька днів тому ціна на огірки на найбільшому оптовому ринку півдня України «Неждана» у Херсонській області, коливалась від 4 до 6 грн/кг. Зараз ціна зросла до 5 — 8 грн/кг.

Повідомляє Українська аграрна конфедерація.

«На ринку сказали, що по 2 грн/кг скуповують огірки. Але вони мають бути рівні, з правильними колючками. Наші огірки закупівельники відмовились і по гривні брати. Сказали, якість не та — колючки неякісні, квітка не така, не підійде. А вівцям підійде», — говорить фермер Максим Сипко з села Великі Копані.

Вартість кавунів на найбільшому оптовому ринку коливається від 2,5 до 4 грн/кг. Ціни на дині коливаються від 4 до 6 грн/кг. Виноград можна придбати за ціною від 40 до 50 грн/кг.

«Що ж до інших сезонних овочів, то баклажани, навпаки, подешевшали. Якщо вже 4 серпня вони вартували від 7 до 8 грн/кг то тепер ціна знизилась до 5 — 7 грн/кг», — повідомляють аналітики. 

Така тенденція до зменшення цін на баклажани може продовжиться, оскільки стартував сезон активного збирання.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.