З бюджету Житомира спрямували 140 мільйонів гривень на потреби ЗСУ

Житомирська міська рада погодила спрямувати з бюджету громади на потреби ЗСУ 140 мільйонів гривень, які були заплановані на капітальні видатки та програми благоустрою в громаді.

За це 20 липня депутати проголосували на позачерговій сесії міськради, повідомляє Суспільне.

«Зокрема, це стосується того ж таки аеропорту. Ми не знали, закінчиться війна навесні чи ні, тому у нас в бюджеті було закладено це фінансування. Сьогодні ми всі ці гроші знімаємо з капітальних видатків і перенаправляємо на оборонні програми — це і укриття, і фінансування ЗСУ, субвенції, закупівлі дронів і всього іншого на ці програми. Йдеться про суму у 140 мільйонів гривень», — ідеться у повідомленні.

Також повідомляється, сумарно за 2023 рік, для потреб ЗСУ і військові облігації, йдеться про 1 млрд 800 мільйонів гривень. 

«Тому, коли іноді кажуть у ЗМІ, що місцеве самоврядування не виділяє достатньо грошей, не хочу казати про інші міста, але для бюджету Житомира один мільярд 800 мільйонів – це величезні гроші», — сказав Сергій Сухомлин, міський голова.

Зі слів Сергія Сухомлина, 18 липня прийшла чергова партія дронів, закуплених міськрадою для ЗСУ. Майже усі дрони, за його словами, вже розписані по всім підрозділам Житомирського гарнізону – переважно в десантно-штурмові бригади, розвідбати та інші підрозділи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.