Міносвіти запустило інтерактивну мапу розподілу девайсів між закладами освіти

МОН разом із Мінцифрою запускають публічну інформаційну панель — дашборд! У ньому розміщено інформацію про розподіл компʼютерного обладнання, яке передають партнери для задоволення освітніх потреб в умовах війни.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України.

«Діджитал-інструменти дозволяють відстежувати кожен проєкт, їх динаміку, результативність тощо. Дашборд — це ще один важливий крок у реалізації прозорої політики отримання та розподілу допомоги від партнерів. Завдяки дашборду всі дані є відкритими для суспільства, медіа чи освітян», — зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За допомогою карти можна дізнатися:

  • кількість пристроїв, доставлених у ваш заклад освіти
  • локації девайсів на рівні областей і населених пунктів
  • який тип девайса та від кого отримали в користування діти або вчителі
  • залишкову потребу кожної області в обладнанні

У дашборді є дані з лютого 2022 року, їх можна фільтрувати за областями, населеними пунктами, закладами освіти, партнерами з розвитку, користувачами (учитель/учень), кількістю і типом (ноутбук/планшет) переданого обладнання. Дашборд показує локації девайсів, автоматично обчислює, скільки їх отримав конкретний заклад освіти та яка потреба залишається в межах тієї чи іншої області.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.