Селяни на Рівненщині борються проти місцевого підприємства

У середу 31 травня мешканці села Бабин перекрили в'їзд на виробництво, яке займається виготовленням упаковок для продуктів харчування, повідомляє ITV.

На знак протесту люди вирішили перекрити в'їзд на підприємство, на яке через пів години приїхали працівники. А далі — сварки, бійка та поліція.
Згодом на місце приїхав і власник виробництва. З його слів, конфлікт із бабинцями розпочався зовсім з іншої причини.

На звинувачення про відсутність дозвільних документів Юрій Шеремета вирішив їх продемонструвати. Однак навіть це не переконало місцевих. 

У департаменті екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації повідомили: дозвіл на викиди дійсно є, щоправда, тільки для «МегаПак ЛТД», який знаходиться у Бабині. А от у «МегаПак Захід» такого дозволу немає.

У підсумку розбірки бабинців та "МегаПаку" скінчились заявою та військовими комісарами, які приїхали на місце та вручали повістки військовозобов'язаним чоловікам.

За словами селян, через викиди підприємства на вулиці стоїть нестерпний сморід. Окрім цього, воно також шкодить здоров'ю місцевих. Небезпечні викиди осідають на їхні городи, що унеможливлює подальше споживання овочів.

Близько року жителі Бабина намагались вирішити цю проблему самостійно, однак безрезультатно. Тому звернулись до місцевої влади.

Зі свого боку місцеві управлінці вирішили створити комісію з техногенної безпеки, у склад якої увійшли депутати сільської ради, представники Держпродспоживслужби, поліції та екоінспекції.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.