​​Законопроект про адмінзбір передадуть на розгляд Комітету з питань місцевого самоврядування

Проект Закону №4380 «Про адміністративний збір» планують передати на розгляд до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. 

Про це сказала Лариса Білозір, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Дякуючи активній позиції з цього питання Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад, розгляд законопроекту про адмінзбір, який знаходиться на розгляді у Верховній Раді вже більше двох років, таки зрушився. Сподіваємося, законопроект буде переданий до нашого Комітету і нам вдасться прийняти його ще цього року», — сказала Лариса Білозір.

Законопроект пропонує:

  • стимулювання користуватись електронними послугами (що будуть на 25% дешевшими)
  • фіксована плата за базові адміністративні послуги, у додатку до законопроекту
  • плату за адміністративний збір фіксувати у гривні, а мінімальну ставку адміністративного збору визначити на рівні 20 гривень.

За словами Білозір, законопроект про адмінзбір дозволить надавати адміністративні послуги прозоро і зрозуміло, там будуть прописані 170 базових послуг і чітко визначена вартість їх надання.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.