В Україні розпочалась програма Громада 4.0

Стартувала програма «Акселератор цифрової стійкості «Громада 4.0», розроблена міжнародною організацією SocialBoost за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та програми «U-LEAD з Європою». 

Програма для представників органів місцевого самоврядування допоможе створити та імплементувати діджитал-проекти для громад.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Експерти з питань діджиталізації обговорили ролі інформаційних технологій у розвитку українських громад під час запуску програми «Акселератор цифрової стійкості «Громада 4.0». Захід транслювався на фейсбук-сторінці Програми.

Участь громад у великих державних ініціативах має ключове значення.  

«Наразі ми працюємо над двома масштабними продуктами: електронною системою управління відбудови та геоінформаційною системою регіонального розвитку. Ці два інструменти допоможуть нам зробити революцію в ухваленні рішень у державі. Але нам дуже потрібна підтримка в громадах, бо їхня проактивна залученість у впровадженні є основою успіху», — підкреслила заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна.

Нагальні завдання, які стоять перед громадами у воєнні часи, потребують різних цифрових інструментів.  Наслідки повномасштабного вторгнення росії спонукають громади оптимізувати свої процеси, налагоджувати звʼязок із мешканцями, бути більш ефективними в наданні послуг, захищати доступ до даних. 

«Цифровізація має вирішальне значення, коли йдеться про відновлення та відбудову. Завдяки новій програмі ми дамо можливість громадам бути компетентними у сфері збирання та аналізування даних, розроблення інклюзивних послуг для громадян, розбудови партнерств та звʼязків із зацікавленими сторонами в країні та за її межами, а головне — думати про те, як краще відбудувати Україну», — сказав Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою».

Головна мета програми Громада 4.0 — допомогти громадам створити цифрові проекти, які будуть готові до пілотування. 

Інформація про подальший перебіг програми та успіхи учасників публікуватиметься на сайті та фейсбук-сторінці «Громада 4.0».

Програма «Акселератор цифрової стійкості Громада 4.0» реалізується міжнародною організацією SocialBoost за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та програми «U-LEAD з Європою».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.