Онуфріївська громада виділяє 2 мільйона гривень на компенсацію збитків від падіння ракети

На Кіровоградщині Онуфріївська громада виділяє два мільйона гривень на відновлення внаслідок падіння російської ракети.

Компенсація буде спрямована на ремонт пошкоджених будинків, приміщень селищної ради, ліцею, дитячо-юнацького центру та спортзалу.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного. 

Зі слів голови, виконком селищної ради ухвалив рішення виділити 2 мільйони гривень на відновлення пошкоджених будинків та приміщень у громаді.

«Менша донька, яка навчається у шостому класі, ще нас заспокоювала. Казала нам, якщо ми чуємо вибухи, значить живі. У середньої був шок від того, що вона побачила, як Сашко, наш старший син, вийшов і обтрушував з себе скло. Життя йому врятував пінопласт», — розповіла Наталія Кущенко, місцева жителька.

У будинку пошкоджені п’ять вікон і дах. 

Вибухом зруйнувало приміщення, де приймали металобрухт. Біля нього дві згорілі машини. Глибина ями на місці вибуху уламків збитої ракети — 5 м, діаметр — 10 м, говорить голова громади Віталій Береза. Загиблих і поранених немає.

«Серйозно пошкодило п'ять з 50 будинків. А також приміщення селищної ради, школи, дитячо-юнацького центру і будівлю спортивного залу», — зазначив голова.

Також він додав, якщо підрахувати збитки по приватному сектору, то це виходить понад мільйон гривень. Частково планується задовольнити найнеобхідніші потреби — це купівля будматеріалів або виділення фінансової допомоги з резервного фонду.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.