Тростянецька громада створить центр допомоги переселенцям

Тростянецька громада, що на Сумщині, попри наслідки окупації працює над створенням колективного центру допомоги переселенцям.

Про це повідомляє стрічка новин Укрінформ.

«Тростянецька міська громада більше місяця перебувала під окупацією та зазнала значних пошкоджень не тільки закладів соціальної та комунальної сфери, а й приватних житлових будинків. Але не дивлячись на всі ці наслідки окупації, Тростянецька громада наразі приймає понад 1,2 тисячі переселенців та шукає ресурси для їх облаштування та інтеграції», — йдеться у повідомленні.

Як зауважила заступниця Тростянецького міського голови Олена Волкова, найбільше людей в громаду прибуло з Харківщини, Донеччини та інших громад Сумщини. Деякі з них знімають житло, хтось мешкає у родичів, хтось живе у соціальному гуртожитку.

«Найбільшою проблемою наразі є — розселення ВПО. Заселяємо в пусті будинки, якщо є. Але жодного колективного центру ВПО у нас не було. Наприкінці серпня рішенням виконкому, ми визначили 9 об’єктів, які будуть пристосовуватися під житло для переселенців», — зазначила Волкова.

Одним з таких об’єктів визначено соціальний гуртожиток — на його базі планується створити колективний центр для ВПО.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.