На допомогу від іноземних організацій ПДФО не нараховується — експерти

До складу доходу фізособи за 2022 та 2023 роки не включаються доходи у вигляді суми коштів чи безоплатно наданих товарів (послуг), що надані за рахунок бюджетних коштів іноземних держав.

Про це повідомляє видання Дебет-кредит.

«До складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку за 2022 та 2023 податкові (звітні) роки не включаються доходи у вигляді суми коштів чи безоплатно наданих товарів (послуг), що надані за рахунок бюджетних коштів іноземних держав та їх державних фондів такому платнику податків та членам його сім’ї першого ступеня споріднення як особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України і скористалися правом на тимчасовий захист відповідно до законодавства такої іноземної держави», — повідомили експерти.

Відповідну норму передбачено п. 27 підрозділу 1 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, яким ПКУ доповнив Закон України від 15.08.2022 р. №2520-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.