Двоє селян на Житомирщині постраждали через пожежу

Увечері в понеділок 28 червня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній господарчій будівлі у селі Соболівка Брусилівської територіальної громади.

Господарям кинулися допомагали гасити пожежу сусіди й місцеві мешканці. Під час спроби самостійного гасіння травмувалися дві людини — онук власниці та його товариш. Вони отримали опіки верхніх кінцівок і спини І-ІІ ступенів та були госпіталізовано до обласної лікарні.

Про це повідомили в ДСНС України.

Полум’ям охоплені дах та господарська будівля по всій площі  96 кв. м. У ній під одним дахом знаходились підсобні приміщення з  великою кількістю заготовлених дров та гараж із технікою. Тут же зберігався газовий балон, який не використовувався. Під час пожежі, ще до прибуття рятувальників, він вибухнув і розніс частину будівлі, що спричинило збільшення площі пожежі.

Силами бійців ДСНС пожежу локалізовано і ліквідовано. Воду на ліквідацію пожежі довелося підвозити з пожежної водойми на території підприємства, розташованого у сусідньому селі. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено дах та господарське майно в будівлі. Вдалося запобігти перекиданню полум’я на житловий будинок, розташований в 5 м від палаючої будівлі.

Причину пожежі наразі встановлюють фахівці.   

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.