На Волині село отримає власну новозбудовану школу

Село Башлики Луцького р-ну — одне з небагатьох, де населення невпинно зростає. Тут мешкає приблизно 100 багатодітних родин і понад 200 школярів. 

Незабаром в селі буде відкрито нову школу.  

Про це інформує Волинська ОДА.

«Будівництво перебуває на завершальній стадії. Наразі внутрішні оздоблювальні роботи завершені на третьому поверсі. Також майже завершені сантехнічні роботи та благоустрій території»,  — йдеться у повідомленні.

Відтак, учні села Башлики та навколишніх сіл матимуть можливість навчатися у сучасному просторому навчальному закладі загальною площею 8105 м², який відповідає європейським стандартам.

Будівельні роботи  були розпочаті ще у 2018 році, зараз ведуться в рамках Програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Загалом з державного бюджету на будівництво школи виділено понад 114 млн грн, з яких більше 49 млн грн — у 2021 році.

«Новозбудована школа не лише відповідає новим державним будівельним нормам, але й адаптована до європейських вимог щодо інклюзивності. Адже під час проектування та будівництва навчального закладу одним з першочергових завдань було облаштування безбар’єрного простору та доступність школи для маломобільних груп населення», — наголосили в ОДА.

Роботи мають бути завершені у жовтні, повідомив заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.