На Львівщині будують селищну школу за 70 млн грн

У Гніздичівській територіальній громаді продовжується будівництво навчального закладу. Загальна вартість забудови складає понад 69,8 млн грн.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

У школі немає спортивного та актового залів,  сучасного харчоблоку. Через двозмінне навчання важко організувати роботу гуртків.

«Ці обставини стали передумовою будівництва нової школи на 423 учнівських місця, яке розпочато ще у 1989 році та триває уже понад 30 років. Загальна вартість будівництва складає понад 69,8 млн грн, залишкова кошторисна вартість станом на 01.01.2021 — 51,7 млн грн»,  — йдеться в повідомленні. 

В громаді мешкає майже 7,5 тисяч населення, з яких 985 — діти шкільного віку, 380 — дошкільного. Шкільні заклади, які працюють в громаді, забезпечують потребу у здобутті загальної середньої освіти лише для 680 дітей.

«Цьогоріч вдалось залучити з держбюджету на будівництво школи 46,9 млн грн, ще 4,8 млн грн — з бюджету Гніздичівської територіальної громади. Завдяки акумулюванню суттєвого фінансового ресурсу є всі передумови для того, щоб ще один довгобуд завершити у поточному році», — зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За поточний 2021 рік підведено інженерні мережі, проводяться внутрішні оздоблювальні та фасадні роботи, встановлення пожежних резервуарів, благоустрій території з влаштуванням стадіону, мощення бруківкою.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.