Школу в Стобихівці планують добудувати за рахунок обласного та сільського бюджету

Для того, щоб завершити будівництво школи в селі Стобихівка на Волині, планують виділити 5 млн грн із обласного бюджету. Обов’язковою умовою є співфінансування із бюджету місцевої — Сошичненської — громади.

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

«Оглянувши виконані роботи та поспілкувавшись із місцевою владою, начальник ОВА Юрій Погуляйко зазначив, що за умови співфінансування із місцевого бюджету готовий виділити кошти з обласного, адже проведено вже багато роботи. Окрім цього, школу дуже чекають батьки та діти. Зрозуміло, що на повну вести будівництво немає змоги, але деякі види робіт все таки можна профінансувати, аби повільно, але впевнено йти до мети», — ідеться в повідомленні ОВА.

Голова Сошичненської громади Ігор Волосюк запевнив, що кошти теж виділять.

Будівництво школи у Стобихівці, що на Камінь-Каширщині, активно тривало до повномасштабного вторгнення росії. Так, до кінця 2021 року будівельники завершили покрівлю школи, а також встановили вікна й двері. Окрім цього, збудували котельню. Тобто капітальне будівництво майже завершили, і якби не повномасштабне вторгнення, то школу вдалось би добудувати та запустити в роботу. Усе це фінансувалося з держбюджету, але з введенням воєнного стану усі видатки зупинили, відповідно зупинилися й роботи.

Саме тому під час останнього візиту начальника ОВА Юрія Погуляйка  в Стобихівку  у лютому поточного року працювали над питанням облаштування даху в стортзалі школи, адже лишити без покрівлі збудоване теж не могли, бо зіпсувалося би те, що все таки встигли зробити.

На сьогодні спортивний зал за сприяння начальника ОВА вже з покрівлею, але необхідно вставити ще вікна, щоб все таки зберегти збудоване.

Окрім цього, генеральний підрядник каже, що готовий потрохи продовжувати роботу, але необхідні хоч якісь кошти. Для прикладу, планує до осені налагодити опалювальну систему, аби взимку проводити внутрішні роботи. Впевнений, що підключиться місцеве населення, бо наразі не вистачає робочих рук, так як у місцевих багато сезонних робіт.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.