Ремонти укриттів у школах повинні робити за рахунок субвенцій із держбюджету — АМУ

Проєкти проведення будівельних робіт у найпростіших укриттях та будівництва швидкоспоруджуваних захисних споруд мають бути включені для фінансування за рахунок субвенції на облаштування безпечних умов.

Відповідне звернення Асоціація міст України направила до Прем'єр-міністра України, ідеться в офіційному пресрелізі організації.

«Проєкти на ремонт найпростіших укриттів повинні фінансуватися за рахунок субвенції на облаштування безпечних умов. Про це звернулась до Прем'єр-міністра України Асоціація міст України», — ідеться в повідомленні.

За словами представників АМУ, військові адміністрації сьогодні відмовляються включати в перелік проєктів для фінансування за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти проведення будівельних робіт у найпростіших укриттях та будівництво швидкоспоруджуваних захисних споруд.

«Це відбувається всупереч затвердженому Постановою КМУ від 28 квітня 2023 року № 419 Порядку та умовам надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти», — кажуть члени АМУ.

Як кажуть в Асоціації міст України, військові адміністрації пояснюють таку позицію роз’ясненням Міністерства освіти і науки України, що суперечать нормативно-правовим актам, які зазначені в пункті 3 Порядку та умовах надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти.

Це стосується пункту 8 Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту, виключення таких споруд із фонду та ведення його обліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 березня 2017 р. № 138, а також пункту 3 розділу І наказу МВС від 9 липня 2018 р. № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.