В Україні запрацювала платформа Професійна освіта онлайн

В Україні створили цифрову навчальну платформу «Професійна освіта онлайн» для учнів, педагогів та всіх охочих змінити професію чи освоїти нові навички.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Платформа дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн» — це максимально сучасний та зручний інструмент, що дозволить освоювати професії онлайн будь-де і будь-коли. На даний час на платформі є 24 навчальні курси, але їх буде набагато більше. Кожен курс розроблений в інтерактивному стилі, онлайн-платформа — це величезний крок для розвитку професійної освіти», — сказав Олександр Костюченко, заступник міністра освіти і науки.

Повідомляється, що платформа буде корисною не лише для учнів професійно-технічних закладів, викладачів, а й дасть змогу вдосконалити свої знання для тих, хто займається самоосвітою та хоче підвищити свою кваліфікацію.

Генеральний директор директорату професійної освіти Ірина Шумік зауважила, що платформа «Професійна освіта онлайн» є окремим модулем проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», який також реалізується Міністерством освіти і науки.

На платформі є також перелік онлайн-курсів для підвищення кваліфікацій і додаткових навичок педагогічних працівників. Кожен охочий може отримати відповідні матеріали для самоосвіти.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.