Від ракетної атаки росії постраждали 38 закладів освіти — Шкарлет

Унаслідок російських ракетних атак 10-11 жовтня в Україні постраждали 38 закладів освіти. Уряд планує виділити кошти на термінові ремонтні роботи для них.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

«Всього по Україні 10-11 жовтня постраждали 38 закладів освіти. Ми терміново формуємо документ уряду, який дав би можливість постраждалим закладам терміново сформувати певну суму коштів, аби засклити, закрити вхідні групи і відремонтувати дахи», — зазначив Шкарлет.

Також міністр повідомив, що постраждала одна з будівель МОН, що на розі бульвару Шевченка та вулиці Володимирської в Києві.

«Центр вибухової хвилі припав саме на ту будівлю, яка обслуговувала проблеми освіти, науки, інновацій, профтехосвіти, цифровізації, саме ці підрозділи знаходилися там. В цій будівлі зараз немає жодного не пошкодженого кабінету. Але що символічно — в конференцзалі залишилися стояти прапор України і банер міністерства освіти. Було знищено майже все», — розповів міністр.

За його словами, окрім МОН, постраждали будівлі Київського національного університету ім. Шевченка, Київського фахового коледжу зв'язку, Будинку вчителя, Президії Національної академії наук, а також парк Шевченка.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.