В Україні через війну постраждали майже 2000 закладів освіти

Від початку повномасштабного вторгнення рф, станом на 18 травня 2022 року, російські окупанти пошкодили або знищили повністю вже майже 1800 закладів освіти. Найбільше постраждали заклади у Донецькій і Харківській областях.

Про це повідомив Сергій Шкарлет, міністр освіти та науки України на власному Telegram-каналі.

«За 84 дні активної війни проти України російські війська повністю зруйнували 161 освітній заклад. Ще 1 611 закладів зазнали значних пошкоджень. Лише у 7 областях України вціліли всі заклади освіти»,  — повідомив міністр.

За словами Шкарлета, найбільше постраждали Донецька та Харківська області. У кожній з них зруйновано або пошкоджено понад 400 закладів.

«російські окупанти не зупиняються обстрілювати житлові будинки, заклади освіти, лікарні, а ми не зупиняємося захищати свою землю і давати відсіч ворогові. Авдіївську школу №1 в Донецькій області армія рф обстріляла забороненими фосфорними боєприпасами, а раніше від ракетного обстрілу постраждав дитячий садок в Охтирці», — повідомив Сергій Шкарлет.

Раніше Zemliak.com повідомляв, для майбутніх абітурієнтів повідомили дати календарного плану організації та проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту (НМТ). 

Охочим, які не мали можливості вчасно створити реєстраційну картку для участі у НМТ, можна буде це зробити з 10 до 20 червня, а потім 8–12 липня на своїй Інформаційній сторінці обов’язково підтвердити бажання проходити НМТ для участі в додатковій сесії тестування.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.