Громада на Сумщині провела фестиваль борщу

У Великописарівській громаді, що на Сумщині, 16 серпня стартував фестиваль борщу в форматі кулінарного марафону. Його присвятити до Дня Незалежності України. Вперше фестиваль пройшов минулого року. Цьогоріч його розрахували на чотири дні та провели в селищі Велика Писарівка і старостинських округах громади. 

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

«У кожного є свій якийсь унікальний рецепт. Здавалося б, одні інгредієнти кладуть до борщу, але в кожного він різний. У кожного є якась родзинка, хтось щось додає в борщ. Хтось часничок, хтось, може, якісь трави такі, що нікому не розголошує. Сьогодні ми постаралися приготувати свій борщ і пригостити людей, які тут є. Щоб вони посмакували, бо лікарня вміє не тільки лікувати, а й вміє ще готувати прекрасні страви», — розповідає Любов Чуприна, головна медична сестра лікарні.

Український борщ зі сметаною та пампушки з часником, хліб із салом та гірчицею, вареники з картоплею, узвар — це неповний перелік того, чим пригощали охочих на фестивалі у Великій Писарівці. Долучилися до кулінарного марафону і працівниці місцевої лікарні. Щоб усе було свіже, господині прокинулися о четвертій ранку. Головну страву фестивалю готували за секретним рецептом.

Уперше фестиваль борщу у Великописарівській громаді стартував минулого року 23 серпня. Через війну Росії з Україною нову традицію вирішили продовжувати, але змінили формат.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.