Уряд Чехії передав у Чугуїв шість когенераційних установок

Завдяки плідній співпраці Харківської ОВА, Чугуївської МВА та Уряду Чехії місто отримало шість когенераційних установок для вдалого проходження опалювального сезону.

Про це повідомили в Харківській ОВА.

«Продовжуємо працювати з нашими іноземними партнерами на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва. Дякуємо Уряду Чехії за допомогу жителям Чугуєва в підготовці до опалювального сезону. Своєю роботою дані когенераційні установки дадуть змогу забезпечити теплом майже 75% населення міста, яке проживає у багатоповерхових будинках», — зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Наразі завершуються монтажні роботи, перевірка систем та підключення когенераційних установок. Їх зможуть запустити в експлуатацію вже цього опалювального сезону.

Перші дві установки на потреби населеного пункту передали в 2023 році, ще чотири — цьогоріч. Когенераційні установки переробляють природній газ на електроенергію. Це дасть змогу забезпечити роботу стаціонарних котелень під час довготривалої відсутності світла.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.