Польща передала сім генераторів для окупованої громади

Сім генераторів від Державного агентства стратегічних резервів Польщі отримала Малобілозерська громада Василівського району Запорізької області.

Доставлені у громаду вони будуть після деокупації.

Про це повідомляє Конгрес місцевих та регіональних влад.

Наразі Мала Білозерка перебуває в тимчасовій окупації. Багато жителів громади виїхали до Запоріжжя та інших безпечних регіонів України. Але всі вони планують повернутися додому.

«Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю з нашими міжнародними партнерами. Працюємо в усіх можливих напрямках. Вже зараз створюємо необхідний резерв, щоб задовольнити потреби наших людей, які, беззаперечно, повертатимуться у рідні домівки», — зауважив начальник Малобілозерської сільської військової адміністрації Сергій Вовк.

Після звільнення від російських окупантів однією з найбільших проблем буде відновлення електропостачання. Без нього неможливе функціонування критичних об’єктів: лікарень, шкіл, водопровідних станцій, центрів зв’язку тощо

Генератори — це тимчасове рішення. Але вони допоможуть стабілізувати ситуацію в громаді та підтримувати її життєдіяльність до моменту відновлення стабільного енергопостачання з єдиної енергомережі України.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.