ДТЕК планує побудувати у Глобинській громаді вітряки

У Глобинській громаді спільно з підприємством ДТЕК реалізується проєкт по забезпеченню альтернативної енергетики. Проєкт передбачає створення потужностей, які генеруватимуть електроенергію в розмірі від 600 до 900 мегават за годину, а саме встановлення вітряків.

Про це повідомляє Кременчуцька газета.

Для цього зараз проводяться дослідження по вітровому навантаженню, по орнітологічному навантаженню.

«Це дасть змогу вивчити, які вітри переважають на території Глобинської громади і яким саме чином розташовувати вітряки, що будуть в подальшому встановлюватися. Будівельні роботи планують розпочати в 2025 році», — каже заступник міського голови Глобиного Олег Лєднік.

Також він зазначає, що наразі, незважаючи на те, що ДТЕК ще не виконує свої функції фінансово-господарської діяльності, він бере активну участь у розвитку Глобинської громади.

«На освітлення по Глобинській громаді витрачається 20-30 мільйонів гривень в рік. Реалізація цього проєкту дасть заощадити ці гроші і ми їх зможемо використати для розвитку тих самих інфраструктурних проєктів, або соціально необхідних проєктів — побудові стадіону, або відбудови доріг», — сказав О.Лєднік.

Зазначається, насамперед ДТЕК виділили і за свій рахунок проводять проєктні роботи по облаштуванню сонячних батарей, які будуть давати потужність 2 мегават. Ціна питання 15 млн грн. Тож громада згодом зможе використовувати електрику з сонячних батарей на вуличне освітлення.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.