На Київщині селяни протестують проти будівництва меморіального кладовища

Жителі села Мархалівка, що на Київщині влаштували протест проти будівництва національного військового меморіального кладовища поруч з ними. На їхню думку це спричинить спричинить забруднення ґрунтових вод та знищення лісу, повідомляє Суспільне.

Водночас Патронатна служба Азову вбачає у мітингах російський слід та маніпуляції, а в уряді заявляють, що побоювання — безпідставні.

«Жителі села Мархалівки виступають проти будівництва Національного військового меморіального кладовища через те, що вони начебто протестують проти вирубки лісу, бояться зникнення та забруднення води у місцевості, а також — проти сусідства з меморіальним комплексом.

Ми не звинувачуємо учасників мітингу, але вбачаємо чіткі маніпулятивні та провокаційні заяви вочевидь інспіровані ФСБ Росії. Спекуляції та скандали саме на темі поховання військових справа рук російських агентів», — зазначили у Патронатній службі.

Вони також закликали цивільних переглянути свою позицію та підтримати процес будівництва меморіального комплексу на знак пошани військових, які віддали життя за Україну та право мирно жити у власній державі.

Відомо, у 2022 році село Мархалівка перебувало під постіним обстрілом російських окупантів, загинули люди, зруйновано більшість житлових будинків.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.