На Рівненщині запустили лінію виробництва карбамідо-аміачної суміші

OSTCHEM запустив новий сучасний цех з виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС). Проект реалізований на базі ПрАТ «Рівнеазот» та орієнтований насамперед на фермерів західних регіонів України. Потужність нового виробництва — 300 тис. тонн на рік.

Про це компанія повідомила у прес-релізі.

OSTCHEM — азотний холдинг Group DF, який об’єднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього входить «Рівнеазот», Черкаський «Азот», а також «Сєвєродонецький «Азот» та «Стирол» (не працюють і перебувають на окупованих територіях).

«У лютому-березні 2024 року було завершено промислові випробування нового виробництва та тестування якості продукції, випущено перші 100 тонн КАС, стартували відвантаження продукції фермерам для весняної посівної», — повідомили в компанії. 

Карбамідо-аміачної суміші— рідке добриво, суміш водних розчинів аміачної селітри та карбаміду. Перевагою КАС є можливість його використання у різні фази розвитку рослин. Істотна відмінність КАС — мінімальні непродуктивні втрати азоту після внесення до ґрунту. Вони не перевищують 10%, у той час як при внесенні гранульованих азотних добрив (карбамід, селітра) вони можуть досягати 30-40%.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.