В Україні презентували Методику розроблення програми комплексного відновлення громади

В Україні на базі практичного досвіду територіальних громад було сформовано універсальну Методику розроблення програми комплексного відновлення громади, пише Децентралізація.

Це збірка покрокових алгоритмів дій та шаблонів документів, які територіальна громада може використовувати під час створення програми. Документи супроводжуються коментарями та роз’ясненнями юристів, прикладами із програм громад.

«Програма комплексного відновлення території територіальної громади — це передумова швидкого залучення інвестицій, отримання міжнародної та державної допомоги, планування конкретних заходів подальшого відновлення та розвитку громад. І найважливіше — вектор розвитку задаватимуть люди, аналізуючи потенціал своїх територій. Саме тому розроблена методика набагато спростить роботу громад у цих умовах», — відзначила під час виступу Олена Шуляк, голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

У цьому документі викладено увесь практичний досвід роботи громад в Україні в час повномасштабного вторгнення росії.
В подальшому Програма USAID DOBRE планує підтримати ще 14 територіальних громад з Харківської та Херсонської областей, створивши разом з ними 14 Програм відновлення. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.