В Полтаві побудують індустріальний парк з виробництва добрив

У міській раді презентували концепцію індустріального парку «Полтава». Для обрали такі напрямки: перероблення корисних копалин, виробництво добрив, виробництво будівельних матеріалів та сумішей, переробки сільськогосподарської сировини та плодово-ягідної продукції, виробництво гофрокартону, машинобудування й приладобудування.

Про це повідомляє інтернет видання Полтавщина.

«Очікувані результати: понад 3 тис. робочих місць з перевагою кваліфікованих робочих спеціальностей на той період, коли індустріальний парк вийде на повну потужність. Орієнтовно це 2029-2030 рік (умовний прогноз)», — начальник відділу урбаністики комунального Інституту розвитку міста Олександр Печененко.

У Полтавській громаді індустріальний парк планують створити на території Затуринського промвузла площею близько 30 гектар. Територію обрали через можливість капремонту наявних вуличних мереж та зв’язок їх з автодорогою Київ — Харків — Довжанський.

«Державне стимулювання в цьому плані є вигідним для ініціаторів створення індустріальних парків — це компенсація витрат на приєднання інженерних мереж, пільги на податок на землю та нерухомість, звільнення від податку на нерухомість за будівлю промислового призначення. Повна або часткова компенсація процентної ставки за кредитами на комунікації та обладнання. Також виділення безповоротного фінансування у розмірі 60 млн грн на кожен індустріальний парк», — розповів Олександр Печененко.

Для учасників, резидентів індустріального парку є стимулювання у вигляді звільнення від сплати податку на прибуток на 10 років, звільнення від в’їзного ПДВ на ввезення нового обладнання та звільнення від митного збору на обладнання.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.