Реформа містобудування зобов’яже місцеву владу моніторити забудову та жорстко реагувати на порушення — думка

Реформа містобудування згідно з проєктом Закону України №5655 передбачає, що обов’язок місцевої влади — моніторити забудову та жорстко реагувати на порушення. Максимальна цифровізація та перенесення всіх процесів у Єдину державну електронну систему у сфері будівництва значно покращує ці можливості, інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Про це наголосила Олена Шуляк, народна депутатка України, голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Ще одна проблема, що унеможливлює справедливість у містобудуванні — відсутність механізму притягнення до відповідальності за порушення. Реформою передбачена чітка персональна відповідальність кожного з учасників, яка забезпечується завдяки цифровому сліду, зобов’язанню вести в е-системі журнали авторського та технічного нагляду. Також частиною реформи містобудування є законопроєкт № 5877, який значно посилює санкції за порушення для всіх учасників процесу», — розповіла нардепка. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.