Забудовники зможуть отримати дозвіл на роботи через Дію

На порталі «Дія» можна буде отримати послугу дозвіл на виконання будівельних робіт. Сервіс буде доступний для людей та компаній, які хочуть розпочати будівництво об’єктів СС2 і СС3. Це житлові багатоповерхівки, торговельно-розважальні центри та об’єкти промисловості.

Зараз ця послуга проходить бета-тестування. 

Про це інформує пресслужба Мінцифри.

«Ми вдосконалили послугу і зробили її більш зручною. Зокрема, покращили автоматичні перевірки документів перед відправкою в органи будівельного контролю та спростили процедуру заповнення заявки», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з оновленою послугою на порталі «Дія» для отримання дозволу замовнику будівництва не доведеться вносити інформацію вручну та додавати скани документів. Потрібно лише обрати послугу «Дозвіл на виконання робіт» на порталі та вказати один номер для завантаження інформації з Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

Дані автоматично підтягнуться, якщо вони є в системі. Замовнику потрібно буде лише перевірити правильність.

Після внесення всіх відомостей, перед відправкою заявки на розгляд відбувається автоматична перевірка відомостей у документах. У разі виявлення помилок чи неточностей замовник отримає сповіщення про те, які відомості потребують коригування. Це дозволить зменшити кількість відмов в отриманні послуги, а також зекономить час як замовникам, так і працівникам органу контролю, які перевіряють документи.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.