Громади можуть втратити право власності лісами

Асоціація міст України запропонувала вжити заходів на рівні Уряду щодо недопущення розробки та подальшого розгляду законопроєкту, що направлений на позбавлення територіальних громад прав власності, зокрема на земельні ділянки лісогосподарського призначення.

Про це ідеться на головному сайті Асоціації міст України.

«Цим законопроєктом пропонується позбавити територіальні громади прав власності на земельні ділянки лісогосподарського призначення під виглядом визначення особливостей утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України», — ідеться у повідомленні.

Стаття 142 Конституції України визначає, що матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, земля, природні ресурси, що є у власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, а також об'єкти їхньої спільної власності, що перебувають в управлінні районних і обласних рад.

Зазначається, новий законопроєкт, розроблений Держлісагенством, порушує конституційні гарантії місцевого самоврядування, позбавляє територіальні громади матеріальної та фінансової основи, знищує результати реформи місцевого самоврядування та проведеної децентралізації

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.