Стало відомо, як отримати фінансування на індустріальні парки

Уряд визначив механізми фінансування облаштування індустріальних парків та компенсації відсоткової ставки за кредитами на облаштування або здійснення господарської діяльності у їх межах.

Передбачається, що загальна сума коштів для таких проектів, що надається будь-якому заявнику одного індустріального парку за рахунок коштів державного бюджету, не може перевищувати 60 млн гривень і 80% кошторисної вартості проекту.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Рішенням передбачено затвердити Порядок надання повної або часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами на облаштування або здійснення господарської діяльності у межах індустріальних (промислових) парків, який буде визначати процедуру повної або часткової компенсації відсоткової ставки за кредитами для компаній, включених до Реєстру індустріальних (промислових) парків», — повідомили в міністерстві.

Порядок встановлює, що компенсація за нараховані та сплачені відсотки надається за період, що не перевищує три роки, та не раніше 2022 року (коли набрали чинності зміни до Закону), а обсяг компенсації, що надається заявнику за рахунок коштів державного бюджету, не може перевищувати:

  • для керуючої компанії та ініціатора створення-суб’єкта господарювання — 60 млн гривень
  • для учасника — 45 млн гривень.

Відповідні постанови були прийняті на засіданні Кабінету Міністрів України 28 жовтня. Вони забезпечать практичну реалізацію механізмів державного стимулювання індустріальних парків, а саме — відповідних суб'єктів господарювання, передбачених Законом України «Про індустріальні парки».

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.