В двох селах побудують індустріальні парки

В Україні запрацює два нових індустріальних парки. Обидна будуть розташовані в сільській місцевості — на території Новопільської сільської ради, що на Дніпропетровщині, та на території Підгайчиківської сільради, що на Івано-Франківщині.

Про це повідомляється на сайті міністерства економіки України.

«До Реєстру індустріальних (промислових) парків внесено ще два парки – «ЕкоСтіл» на Дніпропетровщині та «ІСКРА» на Івано-Франківщині. Обидва парки працюватимуть у переробній промисловості та створять загалом понад 1800 робочих місць», — ідеться у повідомленні. 

Так, індустріальний парк «ЕкоСтіл», що працюватиме на території Новопільської сільської ради Дніпропетровської області, буде спеціалізуватися на виробництві продукції металургійного комплексу, металообробці, переробці відходів металургійного виробництва, будматеріалах, логістиці тощо. В  рамках роботи парку буде створено близько 900 робочих місць.

Серед напрямків роботи індустріального парку «ІСКРА», створення якого ініційоване Підгайчиківською сільрадою Івано-Франківської  області, виробництво харчових продуктів, текстильне виробництво, оброблення деревини тощо. 

«Також на території парку зможуть працювати підприємства, які виготовляють вироби з деревини та корку, меблі, металеві вироби, машини та устаткування. Планується, що завдяки роботі парку буде створено біля 950 робочих місць», — ідеться  у повідомленні.

Таким чином до Реєстру індустріальних парків включено 67 парків.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.