Жителі Чечелеве пережили ракетний обстріл

Збитків на щонайменше 5 мільйонів гривень зазнали жителі села Чечелеве Кременчуцького району. Через російський обстріл пошкоджено понад 60 будівель, розповіла голова Кам’янопотоківської громади Анна Самойлюк. Нині місцеві відновлюють свої помешкання.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

У селі зруйновано чи пошкоджено 64 будинки. Їх відновлюватимуть, зокрема, за рахунок громади, каже голова Кам’янопотоківської громади Анна Самойлюк. Збитки підраховують.

«Це буде не менше 5 мільйонів гривень. Коли повністю все обраховано, ми будемо знати приблизні цифри. Коли вони нам будуть відомі, ми будемо знати, яку суму коштів можемо виділити із бюджету сільської ради», — розповідає Анна Самойлюк.

В одному із дворів села Чечелеве на Полтавщині розбирають завали будинку, зруйнованого через російський обстріл.

«Тут стіл був. Ми якраз зайшли з вулиці. Нас з батьком накрило все, що було зверху. Бахнуло і стало сипатися. Потім ми опинилися під цим всім, що ось зверху. Вилізли і вже через верх виходили. Вилазили вже через вікна, бо двері в нас закрило», — говорить жителька села Чечелеве Ольга Коржук.

На городі родини яма глибиною близько трьох метрів. Це місце, куди 10 жовтня впала російська ракета.

«Десь о 18:30 вечора ми були в кухні, діти в хаті. Вони просто сиділи, гралися. Коли бахнуло все це, в нас кухня завалилася, привалило чоловіка мого і Олю, дочку», — каже жителька села Чечелеве Любов Коржук.

Начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік розповів, на момент «прильоту» було три особи, які постраждали. У них були зафіксовані легкі контузії. Але усі від госпіталізації відмовилися. Лікарі стежать за ситуацією. Наразі газопостачання в частині вулиці, які були відключені, відновлено. Електропостачання також 11 жовтня відновили.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.