Громади можуть отримати 38,2 млрд грн на відшкодування різниці в тарифах на газ

Верховна Рада України прийняла за основу зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», якими пропонується збільшити доходи спеціального фонду Державного бюджету на 264,3 млрд грн. 

Документом передбачено спрямування 38,2 млрд грн місцевим бюджетам на погашення різниці в тарифах на газ.

Про такі новини України повідомляє Децентралізація.

Законопроект передбачає, зокрема:

  • додаткові надходження від сплати дивідендів, що нараховуються на акції акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», що належать державі, за результатами фінансовогосподарської діяльності цього товариства у 2022 році — 64,4 млрд грн
  • додаткові надходження від сплати авансового платежу з податку на прибуток при виплаті зазначених вище дивідендів — 11,6 млрд грн
  • надходження донорської та іншої міжнародної допомоги, яка надається з метою фінансування заходів, спрямованих на урегулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання у період воєнного стану та подальшого відновлення — 188,3 млрд грн, 38,2 млрд грн з яких спрямують місцевим бюджетам на погашення різниці в тарифах.

Головним розпорядником коштів субвенції місцевим бюджетам на компенсацію різниці в тарифах є Міністерство розвитку громад та територій України. Решту видатків передбачені Міністерству енергетики — 226,1 млрд грн.

Читайте також: 

На Рівненщині в громадах переселенцям роздадуть курчат

Окупанти знищили вщент музичну школу в Оріхові

Для переселенців та малозабезпечених в громадах Хмельниччини запустять безкоштовні пральні

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.