На Сумщині виявили загибель курей від пташиного грипу

На Сумщині у восьми домогосподартвах села Куянівка загинули курі.  Було встановлено, що 23 грудня 2023 власниками домоволодінь було закуплено 30 голів курей замовлених онлайн, без підтвердження епізоотичного благополуччя. Закуплена птиця загинула повністю, повідомляє газета Данкор онлайн.

Пізніше 27 та 28 грудня 2023 року клінічні ознаки захворювання та падіж розпочався серед домашньої птиці. 

«Станом на 02 січня 2024 загинуло 105 голів птиці: в т. ч. курей — 87 гол., качок — 3 гол., гусей — 15 гол», — ідеться у повідомленні.

В ході лабораторних досліджень у Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи виявлено РНК вірусу типу А, субтипу Н5N1.

Протокольним рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сумській районній державній адміністрації територію села Куянівка Білопільської територіальної громади Сумського району Сумської області оголошено неблагополучним пунктом по високопатогенному грипу птиці та накладено карантинні обмеження. Цим рішенням затверджено також План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання грипу птиці.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.